Milieuregels rust- en verzorgingstehuizen

 

HOOFDSTUK 5.49. ZIEKENHUIZEN*

Art. 5.49.0.1.

De bepalingen van dit hoofdstuk zijn van toepassing op de instellingen bedoeld in rubriek 49 van de indelingslijst.

 

Art. 5.49.0.2. Voedselbereiding en -bedeling.

§1. Onverminderd de van toepassing zijnde hygiënische voedselnormen, dienen de nodige maatregelen getroffen om voedsel-toxi-infecties te voorkomen. Daartoe dienen inzonderheid:

  1. groenten en aardappelen in een afzonderlijke uitsluitend daartoe bestemde ruimte worden opgeslagen en in een afzonderlijke keuken bereid;
  2. rauw vlees afzonderlijk en koel bewaard en afzonderlijk bewerkt;
  3. nauwgezette controles op de temperatuur van de koele ruimten, koelkasten, diepvriestoestellen, opwarmings- en warmhoudtoestellen uitgevoerd;
  4. strenge handhygiëne toegepast.

§2. Een monstermaaltijd wordt gedurende 72 uur koel bewaard.

Art. 5.49.0.3. Wasserij.

Onverminderd de andere reglementaire voorschriften van toepassing op de wasserij, moet het aangewende wasprocédé een volledige ontsmetting van het linnen en van het wasgoed waarborgen.

 

(uittreksel uit Vlarem II)

*de RVT's worden eveneens onder deze rubriek gerangschikt